• Op bezoek bij iemand met een andere culturele achtergrond.

  Voor bewoners op het AZC is elke dag vaak hetzelfde. Ze hebben geen overvolle agenda. Die is meestal alleen gevuld met afspraken met advocaat, Vluchtelingenwerk, Fysiotherpeut, COA enz. Het is voor hen van enorme betekenis als er iemand is, die hen vriendschap biedt. Regelmatig een bezoek, of een gezamelijke wandeling in het park vlakbij zijn zeer welkom. Vooral in de (zomer)vakantie vervelen de kinderen zich enorm; een mooie gelegenheid om een gezin eens bij je thuis uit te nodigen voor b.v. het bakken van lekkere Hollandse pannenkoeken.

  Een uitstapje (op zaterdag) naar houtzaagmolen de Ster is ook een alternatief: niet ver weg en nog gratis ook!

  Of met vader en/of moeder alleen op stap gaan is een optie: Je kunt dan wat dieper ingaan op zaken zoals opvoeding, omgaan met elkaar of geloof. Ook willen ze willen graag Nederlands leren. Soms schaam ik mij voor mijn Nederlandse afkomst. Zij hebben zo weinig en delen zo veel met je. Altijd thee drinken met veel lekkers er bij en mee-eten is meestal geen uitzondering. Ze zijn zo blij met een bezoek.

  Sommigen gaan naar Nederlandse les. Het is leuk om hen daar bij te helpen. Hun kinderen spreken over het algemeen goed Nederlands en moeten vaak hun ouders bij staan met vertalen.
  Wij beloven je als ervaringsdeskundigen dat dit ook je eigen leven zal verrijken! Ongetwijfeld vind je interessante raakvlaken en onderwerpen van gesprek.

  Momenteel komen veel Syrische vluchtelingen naar azc Utrecht. Ze hebben zo veel meegemaakt. Zo bijzonder om te zeggen dat ze hier welkom zijn en dat we van hen houden en om hen geven.


  Er is een duidelijke afspraak:

  mannen bezoeken mannen of gezinnen

  vrouwen bezoeken vrouwen of gezinnen

  Er zijn veel vrouwelijke buddy's dus mannen . . . . geef je op! We willen je graag verder helpen in het bgeleiden van contacten!

  Lijkt het je leuk om regelmatig een asielzoeker(sgezin) te bezoeken? We brengen je graag in contact en helpen je natuurlijk op weg. Mannen, vrouwen, jong, oud, getrouwd, alleenstaand . . . .

  Ons emailadres is info@kerk-en-vluchteling-utrecht.nl