• Tienermeidenclub


  Dinsdagavond om de week hebben we meidenclub in de kelder van het azc.


  Voor een tiener uit het azc is veel om over na te denken: Hoe ziet mijn toekomst er uit? Aan wie wordt ik uitgehuwelijkt. Mag ik in Nederland blijven?


  We beginnen meestal met een stukje ontmoeting met inhoud (een gesprek en het delen van ervaringen van de afgelopen weken). Daarna doen we gezellige en creatieve "meidendingen", die variƫren van een avondje dansen, schilderen, alcoholvrije cocktails maken en een beautyavondje tot een workshop bonbons maken, zelfverdediging, film kijken. In de vakanties gaan we wel eens een avondje of een dag weg: naar de bowlingbaan, naar het strand of naar de stad. We proberen ook een weekend per jaar gezellig met elkaar door te brengen.


  Door middel van ontmoeting en gesprek bouwen we aan verdiepende vriendschappen. Lijkt het je wat om als vrijwilliger met deze club mee te draaien? Neem gerust contact met ons op. Bij voldoende vrijwilligers kunnen we elke week een leuke club draaien!


  Jongerenkampen:

  In de hele lange zomervakantie, waar ieder op vakantie gaat behalve jij, omdat je in een asielzoekerscentrum woont en nooit eens naar Mallorca op het strand kan liggen of met andere jongeren uit kunt gaan en al helemaal niet naar het buitenland zoals je klasgenoten, organiseert Stichting Gave multiculturele jongerenkampen. Dat zijn kampen waar jongeren uit asielzoekerscentra in Nederland tegen een sterk gerduceerde prijs een lekker weekje weg kunnen, lachen, sporten, muziek maken, zingen, kortom genieten samen met Nederlandse jongeren.


  Wil je een jongere sponsoren, of als begeleider mee gaan of wil je als jongere zo'n Gavekamp meemaken?


  Kijk dan op www.gave.nl/jongerenkampen