• Vrouwengroep "Roos van Saron"

We komen op donderdagochtend bij elkaar in het Huis van Vrede, een gezellige ruimte in het hart van de wijk Kanaleneiland. De ruimte is erg multicultureel ingericht en de vrouwen voelen zich er thuis.

We drinken gezellig thee (of koffie) en er is altijd iets lekkers bij. Er wordt iets verteld over de Bijbel, vaak een verhaal dat ook in de Koran staat. Als verwerking doen we iets creatiefs dat verband houdt met het verhaal. De vrouwen vinden het leuk om iets mee naar huis te nemen.

We hebben al heel bijzondere dingen meegemaakt.

Bijvoorbeeld:

Een Nigeriaanse vrouw had een uur van te voren gehoord dat een dochter van haar vriendin ontvoerd is door Boko Haram. Zij moest echt haar verhaal kwijt! Met de nodige spanning wachtten we af wat er ging gebeuren. Er zijn altijd veel moslimvrouwen aanwezig, die zich persoonlijk aangevallen konden voelen! Iedereen leefde mee en we hebben samen hand in hand afgesloten met gebed.

Een nogal norse vrouw is meegeweest naar het Gave moeder- en kindweekend en kwam helemaal herboren terug en wil elk jaar mee!

Een Palestijnse vrouw, net 4 dagen in het azc was zo geraakt door de warmte, de liefde en begon te huilen. Ze werd liefdevol omarmd door andere vrouwen. We moedigen de vrouwen aan om elkaar te helpen en zie hier het resultaat!

Tja Gods wonderen zijn de wereld nog lang niet uit!

Voor meer info graag een mailtje naar: info@kerk-en-vluchteling-utrecht.nl

Gril's Night Out.

Vrouwen verwennen met een avondje uit

Zo'n 2x per jaar gaan we met de vrouwen van het azc naar de Girl's Night Out in het Vorstelijk Complex in de wijk Zuilen, Het wordt georganiseerd door de Best Life Church. Vrouwen worden verwend met beauty, massages, dans, muziek en andere workshops. Ook is er theater met een dubbele bodem, waar je veel lessen uit kunt leren. Dit alles met een knipoog en veel humor, Hoewel de vrouwen lang niet alles kunnen verstraan hebben ze het altijd geweldig naar hun zin.

Het mooie is dat wij het niet organiseren. We organiseren alleen voldoende chauffeurs, kinderzitjes e.d. en bovendien is het een fantastische gelegenheid voor Nederlandse vrouwen om kennis te maken en evt vriendschapsbanden aan te knopen met vrouwen uit het azc. Er hebben al veel bijzondere ontmoetingen plaats gevonden.

Vriendinnendag

Een heerlijk dagje genieten

Jaarlijks aan het begin van de zomervakantie organiseren we een spetterende dag voor vrouwen uit azc Utrecht, Zeist, Leersum en Amersfoort.

Het doel is om de vrouwen een lekker dagje uit te bezorgen d.m.v. muziek, dans, workshops en lekker eten en drinken en daarbij ook een goede geestelijke boodschap mee te geven. De vrouwen kijken er lang van te voren naar uit. Het is vooral de bedoeling dat de buddy's met 'hun' vrouwen mee gaan naar deze dag, zodat er ook een goede verwerking van de gebrachte geestelijke boodschap plaats kan vinden.

Zo'n dag organiseren kost veel tijd, energie en geld, maar toch lukt het elk jaar weer om een fantastische dag neer te zetten.

We hebben o.a. organisatoren, chauffeurs, cateraars, muzikanten, workshopleiders, fondswervers nodig.

Heb je geen tijd om (twee)wekelijks iets te doen voor asielzoekers, maar vind je het leuk om deze dag mee te helpen organiseren? Dan graag een mailtje naar

info@kerk-en-vluchteling-utrecht.nl

Diversen!!....

Varen,varen over de baren . . . .

In het Stadblad van mei 2013 stond een artikel over het 10-jarig bestaan van het Statenjacht De Utrecht, een replica van een historisch zeilschip met tekeningen uit 1743,. Omdat het Statenjacht haar verjaardag niet ongemerkt voorbij wilde laten gaan was er een prijsvraag uitgeschreven. Ieder die goed kon verwoorden welke groep mensen her echt verdiende om eens een dagje uit te gaan met dit mooie schip kon een reis winnen met deze groep. En ja hoor. . . wij hebben deze reis gewonnen en op 9 september 2013, de laatste zomerse dag van het jaar zijn we met 25 vrouwen en 3 begeleiders vanuit Muiden vertrokken voor een zeiltocht langs Pampus, Durgerdam, in de verte Flevoland, onder de Schellingwouderbrug door naar Nieuwendam. Daar werden de benen gestrekt na een goed verzorgde lunch. We liepen langs oude houten huizen en zelfs een heuse molen. Daarna zeilden we weer terug. De vrouwen moesten wel meehelpen met zeilen hijsen, zeilen strijken, het zwaard laten zakken, ophalen enz. enz. Er is erg veel gelachen. Mooi om vrouwen uit zoveel verschillende culturen, achtergronden, met verschillende religies zo samen te zien genieten. Dit is iets dat ze nooit meer zullen vergeten. En dat doen ze ook niet. Want ruim een jaar later beginnen ze er nog over: "Ik woon nu al zo lang hier, maar ik heb nog nooi van mijn leven zo veel gelachen als toen! Ik ben alle zorgen even vergeten!" Complimenten voor alle mensen van het Statenjacht, voorzitter Frits Marckman, die ook mee voer, Jarl, de schipper en Marike die voor de voortreffelijke lunch zorgde.